دکتر شَریفِ مقدّم، استاد دانشگاه، زبانشناس، پژوهشگر

دکتر شَریفِ مقدّم، استاد دانشگاه، زبانشناس، IELTS, OET, PTE, TOEFL, NATTI Translator Persian to/from English

 

دکتر شَریفِ مقدّم

دکتر شریف مقدم یک زبان شناس ایرانی است. ایشان استاد دانشگاه، ممتحن رسمی معتبر پایان نامه های ارشد و دکتری، نویسنده، مؤلف، مترجم حرفه ای دو جهته فارسی انگلیسی (Certified NAATI Translator) ناتی استرالیا، و پژوهشگر میباشند. دکتر شریف مقدم، در ایران، بنیانگذار دوره های آمادگی آیلتس (IELTS)  و (OET)، اولین ناشر کتابهای IELTS  و برای سالها تنها مدرس آیلتس و اُ ئی تی بوده اند. ایشان دارای سابقه پژوهشهای گسترده کمی، کیفی، و مختلط و انتشار در زمینه های گوناگون آموزش و آزمون، آزمون سازی، سواد آموزی، زبان شناسی و مسائل مربوط به آزمون آیلتس هستند. دکتر مقدم نویسنده اول برخی کتابها و مقالات مجله های علمی-دانشگاهی بوده و تعدادی کتاب، فصل کتاب، نقد کتاب و داوری مقالات علمی-دانشگاهی نوشته و متون متعددی در زمینه های گوناگون در هر دو جهت (فارسی < - > انگلیسی) ترجمه نموده اند که همگی توسط انتشارات و مجلات علمی-دانشگاهی معتبر و مشهور جهان از جمله "الزویر" و "آمازون" منتشر شده اند. دکتر شریف مقدم موضوعات گوناگون آموزش زبان مانند انگلیسی به عنوان زبان دوم (TESL) و انگلیسی به عنوان زبان خارجی (TEFL) و آموزش زبان انگلیسی برای گویندگان سایر زبانها (TESOL) را در ایران و استرالیا تدریس کرده اند. وی (ELBP)  English Language Bridging Programرا به دانشجویان مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در برنامه گذار به تحصیلات عالی دانشگاهی زبان انگلیسی دانشگاه ملبورن، Hawthorn، و ELICOS در TAFE SA، استرالیا را آموزش داده اند. همچنین، وی دوره های آمادگی آیلتس،,IELTS  OET، ISLPR ، TOEFL و PTE را تدریس می کنند. افزون بر این، ایشان یک ممتحن رسمی معتبر جهانی ISLPR بوده اند.

دکتر مقدم پس از سالها آموزش زبان انگلیسی و ترجمه از انگلیسی به فارسی و برعکس، علاقه خود را به تمرکز بر پژوهش زبان و زبان شناسی کاربردی تغییر داد. از این رو، وی تحصیلات تکمیلی خود را به زبان انگلیسی دنبال کرده و مدرک کارشناسی ارشد خود را در زمینه آموزش زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی (TEFL) از دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، در سال ۲۰۰۱ میلادی دریافت کرد. او، در سال ۲۰۰۵ میلادی، برای ادامه تحصیلات دانشگاهی و دریافت درجه دکترا در زبانشناسی کاربردی به استرالیا رفت. در سال ۲۰۱۰ میلادی، دکتر شریف مقدم درجه دکترای خود را در زمینه زبان شناسی کاربردی از دانشگاه آدلاید استرالیا دریافت نمودند. عنوان پایان نامه دکتری ایشان "بررسی دوره های آمادگی آیلتس برای تحصیلات دانشگاهی: پدید آوردن متون مباحثه ای و استدلالی کتبی و شفاهی" میباشد.

در سال ۲۰۱۱ میلادی، دکتر مقدم به ایران بازگشتد و در پردیس های علوم و تحقیقات، دارو سازی (قلهک)، و ارشد مدیریت بازرگانی (تجریش) دانشگاه آزاد اسلامی تهران به عنوان استاد دانشگاه به امر آموزش زبان و ترجمه در مقطع کارشناسی ارشد پرداختند. ایشان به مدت چند سال دروسی مانند تکنیک ها و اصول آموزش زبان، مسائل زبان شناسی، زبان شناسی کاربردی، نگارش پیشرفته و دانشگاهی، بررسی نظریه های ترجمه، بررسی انتقادی آثار ترجمه شده، ترجمه، ریخت شناسی، ریشه شناسی، اصطلاح شناسی، واج شناسی، روشهای پژوهش، ESP (زیست شناسی مولکولی و سلولی)، EAP (MBA)، و انگلیسی عمومی تحصیلات تکمیلی را آموزش داده اند.

سرانجام، در سال ۲۰۱۹ میلادی، وی دوباره به استرالیا بازگشت و پس از گذشت حدودأ دو ماه آموزش در برنامه گذار به تحصیلات تکمیلی زبان انگلیسی دانشگاه ملبورن (UMELBP) را آغاز نمود. در نهایت، در سال ۲۰۲۰ میلادی، دکتر شریف مقدم به عنوان بررسی کننده، ارزیاب، نمره دهنده و ممتحن رسمی پایان نامه های فارغ التحصیلان دکتری به دانشگاه کوئینزلند جنوبی، استرالیا پیوست.

افزون بر این، دکتر مقدم همچنان در زمینه رشته زبان شناسی کاربردی، دانشگاه آدلاید، به عنوان ممتحن و نمره دهنده پایان نامه های پسا فارغ التحصیلی، به همکاری خود ادامه داده اند. همچنین، وی به عنوان منتقد و ویرایشگر مقالات علمی در برخی از دانشگاهها، به عنوان مثال، دانشگاه چیترال، پاکستان، دانشگاه کنستانتین ۲، الجزایر و دانشگاه کوئینزلند جنوبی، استرالیا، با انتشار مقالات علمی-دانشگاهی و پژوهشگری ادامه همکاری دارند. در حال حاضر، دکتر شریف مقدم بررسی کننده، ویراستار و نظر پرداز مقالات مربوط به زبان، زبانشناسی، مترجمی و سواد آموزی در مجله های علمی، عضو هیئت تحریریه و عضو هیئت مشورتی بین المللی برخی مجلات علمی-دانشگاهی معتبر، به عنوان مثال، مجله بین المللی زبان شناسی، ادبیات و فرهنگ (IJLLC)، و پنلیست ترجمه در چند مؤسسه معتبر ترجمه در استرالیا میباشند.

برای دسترسی و آگاهی بیشتر از اثار دکتر شریف مقدم شامل کتابها، مقالات، ترجمه ها، و پژوهشهای علمی به صفحات لینکدین، اینستاگرام و ORCID ایشان مراجعه نموده و یا کلید واژه Dr Sharif Moghaddam را در گوگل جستجو نمایید.

 

10/09/2021 By Admin
 
Category: Blogs 1913 View 0 Comments

All Rights Reserved. © 2021